"Ми готові до будь-яких дій": Скібіцький пояснив, що стоїть за заявами пропагандистів про план Росії наступати на Львів

Російська Федерація розгорнула проти України потужну інформаційну кампанію, щоб залякати населення і розтягнути українські сили. Хоча росіяни запускають різні ІПСО щодо можливих наступів, Збройні сили України готові дати відсіч окупантам, передають Патріоти України.

Зокрема, в Україні розгорнуто та посилено систему протиповітряної оборони. Про це в інтерв'ю "Укрінформу" розповів заступник начальника ГУР МО генерал-майор Вадим Скібіцький.

За його словами, у різних країнах активізувалися "аналітики" РФ, які працюють на Кремль. Вони заявляють про нібито 220-тисячне угруповання на території Білорусі, якого насправді, за даними української розвідки, там немає. Зараз на території РБ значно менше російських окупантів, ніж було минулого року, коли звідти наступала путінська армія.

"Проводиться потужна інформаційна кампанія проти нашої держави. Розтягуватимуть наші сили, лякатимуть наше населення", – зазначив Скібіцький. Він наголосив, що Україна готова до будь-яких провокацій та наступів окупантів.

Заступник начальника ГУР МО уточнив, що на півночі країни було проведено перевірки готовності підрозділів, які боронять там кордон. Крім того, вже підготовлені відповідні оборонні рубежі, а також розгорнуто та посилено систему ППО, зокрема, над Києвом.

"І якщо ми збиваємо зараз ворожі крилаті ракети, то повірте, збивати вертольоти і літаки значно простіше", – зазначив Скібіцький.

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...