"Ми готові захищати кожен дюйм території НАТО": У країнах Балтії відреагували на падіння російських ракет у Польщі

Міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс висловив співчуття Варшаві через російські ракети, які, за його даними, впали на території Польщі, передають Патріоти України.

«Мої співчуття нашим польським братам по зброї. Злочинний російський режим випустив ракети, які націлені не лише на цивільне населення України, а й упали на території НАТО у Польщі», - написав він у Twitter.

Він додав, що Латвія повністю підтримує Польщу та засуджує цей злочин.

Також МЗС Естонії висловило солідарність з Польщею і заявило, що готове захищати кожен дюйм території НАТО. «Останні новини з Польщі викликають занепокоєння. Ми тісно консультуємось із Польщею та іншими союзниками. Естонія готова захищати кожен дюйм території НАТО», — йдеться у повідомленні Twitter.

Президент Литви Гітанаус Науседа також прокоментував імовірно ракетний удар РФ по Польщі. «З приводу новин із Польщі сьогодні ввечері як мінімум про два вибухи. Підтримуємо тісний контакт із нашими польськими друзями. Литва солідарна із Польщею. Кожен дюйм території НАТО має бути захищений», - пише він у Twitter.

Раніше ЗМІ повідомляли, що російські ракети впали на території Польщі та вбили двох людей. Влада Польщі офіційно не коментувала інформацію про ракетний удар, але прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький терміново скликав Комітет Ради міністрів з питань національної безпеки та оборони.

Російські добровольці звернулись до окупантів, які наступають на Харківщині (відео)

неділя, 12 травень 2024, 15:19

Російські добровольці "Сибірського батальйону" та легіону "Свобода Росії" звернулися до військових російської армії, які беруть участь у нових боях на Харківщині, і закликали їх переходити на їхній бік або здаватися у полон, щоб зберегти своє життя і н...

Пообіцяв відібрати будинок у "безчесного" Байдена: Трамп зробив чергову гучну заяву

неділя, 12 травень 2024, 14:29

Скандальний політик, колишній президент США Дональд Трамп стверджує, що зможе закінчити війну в Україні ще до того, як увійде до дверей свого "президентського" кабінету в разі перемоги на осінніх виборах, передають Патріоти України. Як відомо, політик ...