"Ми готуємося": Експерт пояснив, скільки F-16 насправді потрібно Україні

Для покращення захисту українського неба Київ до кінця року має отримати щонайменше 60 винищувачів F-16. Про це сказав засновник Благодійного фонду "Закриємо небо України", заступник начальника Генштабу ЗСУ (2006-2010 рр.) генерал-лейтенант Ігор Романенко, передають Патріоти України.

Коментуючи терміни поставки цих літаків Україні, він зазначив, що вони мали бути на озброєнні ЗСУ ще минулого року.

"З іншого боку, зрозуміло, що ми готуємося до приймання і застосування, експлуатації цих літаків, що запізно, тому що росіяни до цього інтенсивно готуються вже рік", - зазначив військовий. Він пояснив, що наступним відкритим питанням після термінів постачання винищувачів F-16 йде їхня кількість.

"20 льотчиків готові, можемо припустити, що на 20 льотчиків потрібно 40 літаків - вони є. І 60 є. Європейці готові постачати 60, а буде заходити шість. Але чому заводити шість? ... Треба заводити якомога швидше, і можливість є не 20-24 до кінця року, а 60. І нашому послу цього треба добиватися, сідати, лягати біля Пентагону, Білого дому, допомагати Байдену зі здоров'ям, Камалі Гарріс чи Трампу. Треба зараз зупинити просування ворога", - резюмував Романенко.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...