"Ми готувалися до гіршого, і зробили все, щоб найгірше не відбулося", - Бабич про переговори в Парижі

"Ми готувалися до гіршого, і зробили все, щоб найгірше не відбулося. Зробили правильно", - пише у своєму блозі Гліб Бабич, передають Патріоти України, і продовжує:

У неділю народ вийшов по всій країні. Опозиція об'єдналася і легалізувала процес на Майдані - це була переконлива подія. Червоні лінії були визначені, і донесені з максимальною потужністю.

Чи відбулася здача інтересів України? Чи перейдені "червоні лінії" зараз? Ні. І це вже добре. Ми сконцентрувалися на цьому. Ми домагалися цього. Ми домоглися цього.

Сталося щось, що зробило неможливим перехід "червоних ліній" в майбутньому? Сталося щось, що зміцнило позиції цих самих "інтересів України"? Чи досягнуті якісь результати в нашу користь, крім обміну полоненими?

Ні. Ризики зберігаються. І за руками діючої влади тепер треба стежити ще уважніше. Сталося щось, що збільшує наші ризики, і є послаблення позицій? Так. Мене дуже турбує, як буде виглядати "безумовний режим припинення вогню", на тлі того, якими були всі "припинення вогню" до сьогоднішнього дня. З щоденними обстрілами з того боку. З пораненими і загиблимі з нашого боку.

І чи не перетвориться це в неможливість давати адекватну відповідь російським банд? І чи не стане воно однобічним? Мене абсолютно не влаштовує відведення наших військ в ще трьох районах.

У тій формі, в якій воно вже проводилося - це одностороння поступка. Оскільки та сторона плювати хотіла на умови розведення. Оскільки Українські війська йдуть зі своєї землі, і де-факто ця територія залишається без захисту українського Закону.

Оскільки всі позиції на яких ми зараз стоїмо - ключові. Про дання будь-який з веде до ослаблення. І найголовніше. Те що стосується закріплення особливого статусу Донбасу і формули Штайнмайєра. Це саме розмите з питань.

Протиріччя в підході зберігаються як і раніше. Закон про особливий статус обіцяють продовжити на рік. Хоча термін його дії вже закінчився, і його необхідно приймати заново. Чи буде це кроком до федералізації і безумовним перетином "червоної лінії" - не зрозуміло.

І головне - путин продовжує категорично наполягати на схемі "спочатку вибори і закон про особливий статус - потім контроль над кордоном". Путін продовжує підштовхувати Зеленського до прямих переговорів з бойовиками, щоб зняти з себе цім відповідальність за будь-які порушення домовленостей. У цьому питанні немає ЖОДНОГО прогресу для України. Якщо резюмувати те, що сталося - Зеленський зробив те, що хотів. Він подивився в очі путіну.

І все. А тепер ми будемо уважно стежити за руками. Тому, що до наступної зустрічі в Парижі - чотири місяці. Тому, що ми не знаємо, про що говорили і домовилися "під килимом" - без документів і резолюцій. Але дуже скоро дізнаємося. Тому, що дива не сталося - і то, що було - залишилося тим, що було. Наша влада не стала більш українською. Путін залишився путіним, росія залишилася росією. А їх війська нікуди не збираються йти. Ще одна вражаюча цитата з Зеленського. Навіть коментувати її не буду.

"Якщо розводити війська на всій контактної лінії в 409 км, то ми будемо розводити війська 20 років. Уже й мене не буде, і їх [лідерів нормандського формату, які наполягали на повному і негайному поділі]. А якщо невеликими частинами, то розведемо за 6-8 років "

Вражає, правда? І окремо, до гарячих голів, які розчаровані тим, що вночі не прозвучали заклики до "загального збору". А люди пішли з Банкової. На даний момент, ми утримали владу від фатальних кроків, які ми назвали "червоними лініями". І виконали обіцянку - зняли "режим тиску" на даному етапі.

Це дуже важливо - виконувати всі обіцянки. В одну і іншу сторону. Це показник нашої конструктивності, осудності і сили, в тому числі. Це "російський бунт - безглуздий і нещадний". Ми - Україна. Ми - розумна сила. Що буде далі? Це залежить від наступних кроків. Червоні лінії нікуди не поділися. Вони будуть продовжувати бути тяганиною розтяжок, які обмежують стежку можливих дій влади.

І ми простежимо, щоб вона вела в правильну сторону. І, до речі - не тільки в цих "червоних лініях" справа. Триває і судове свавілля, і переслідування військових і активістів.

І тихий демонтаж армії. І експерименти з економікою. І зовсім незрозумілі дії в різних сферах. І спроба обмежити свободу слова. І ще багато чого. Країну можна угробити різними методами. А до наступної зустрічі в Парижі - від веселого, але вже порядком сдутого рейтингу зеленої влади, залишаться статистичні спогади.

Я не вірю, що вони зміняться. Я знаю, що не змінимося ми. І я бачу - ми все робимо правильно. Тому, не розслабляйтеся. Уважно стежимо за подальшими кроками. Далі, неминуче, буде".

Росія змінила тактику: Експерт назвав ключові умови, за яких Україна зірве плани наступу ворога

субота, 20 квітень 2024, 7:50

Українці нададуть російським загарбникам "запрошення до пекла", якщо найближчим часом наша країна отримає від партнерів необхідну підтримку. Це американський пакет військової допомоги, чеська ініціатива із закупівлі та постачання боєприпасів, робота пр...

"Як тільки ви починаєте...": Київ має нестандартно реагувати на тактику Путіна, - швейцарський експерт

субота, 20 квітень 2024, 7:38

Відео з фронту свідчать про те, про що вже давно говорять військові експерти, Росія має проблеми з постачанням достатньої кількості матеріалів для війни в Україні, передають Патріоти України. На кадрах видно, як російські військові пересуваються прифро...