"Ми їх звільнили": Азербайджан заявив про взяття під контроль семи сіл у Нагірному Карабасі

Збройні сили Азербайджану в рамках операції в районі Нагірного Карабаху взяли під контроль кілька сіл. Про це заявив прес-секретар Міністерства оборони Азербайджану Анар Ейвазов під час брифінгу, передають Патріоти України з посиланням на Vzglyad.az.

"В рамках контрнаступальної операції на Фізулі-Джабраїльскому напрямку звільнено низку сіл, які довгі роки перебували під вірменською окупацією. Зокрема, села Гараханбейлі, Гарвянд, Горадіз, Йухари Абдулрахменли Фізулінського району, Джабраїльского району – Боюк Мярчанли і Нюзгяр звільнено", – сказав Ейвазов.

Міністр оборони Азербайджану Закір Гасанов на засіданні Ради Безпеки заявив про встановлення контролю над сімома селами. За його словами, підрозділи азербайджанської армії "знищили низку постів окупантів", а також "взяті під контроль декілька висот".

У свою чергу, в прес-службі Міноборони Вірменії заявили, що військовослужбовці знищили 4 вертольоти супротивника, близько 15 безпілотників, 10 танків і одну бойову машину піхоти. Нагадаємо, сьогодні вранці на кордоні Азербайджану та Вірменії знову загострився конфлікт, в Нагірному Карабасі поновились бої. Згодом у Вірменії оголосили про загальну мобілізацію та воєнний стан.

Довідка: У період із 1988 року по 12 травня 1994 року між Азербайджаном та Вірменією тривала війна на етнічному підгрунті за контроль над Нагірним Карабахом. Однак, військові сутички між країнами не припинилися й після підписання мирного договору.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...