"Ми його списали": Президент Туреччини зробив різку заяву на адресу Нетаньяху

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган вирішив розірвати усі контакти з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, але це не стосуватиметься дипломатичних відносин з країною. Про це пише Al Arabia, передають Патріоти України.

Ердоган заявив, що ізраїльський посадовець не та людина, з якою він може говорити. "Ми його списали", – підкреслив Ердоган.

Ердоган зазначив, що Анкара не розриває дипломатичних відносин з Єрусалимом, оскільки, за його словами, у міжнародній дипломатії, "це неможливо". Він підкреслив, що Туреччина, як посередник, докладає максимальних зусиль, що спрямовані на припинення війни. Й перемовини ведуться з обома учасниками конфлікту.

Очільник Туреччини вважає, що Нетаньяху втратив підтримку своїх громадян та несе головну відповідальність за "насильство". Він порадив ізраїльському прем'єру зробити крок назад і зупинитися.

Як вважає президент Туреччини, саме Ізраїль потрібно притягти до відповідальності за "військові злочини та порушення прав людини". Ердоган також збирається провести перемовини щодо ситуації у регіоні з іранським колегою Ебрагімом Раїсі.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...