Ми хочемо, щоб Україна і Західні Балкани були в нашій європейській родині, - Урсула фон дер Ляєн

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн наголосила, що агресія Росії спрямована не лише проти України, а й на демократію та цінності Заходу, тому кожна країна у Європі має зробити свій вибір – або вона підтримує Путіна, або стоїть на боці демократії. Про це вона сказала під час Мюнхенської безпекової конференції 17 лютого, передають Патріоти України.

Вона зазначила, що європейці дедалі більше усвідомлюють, що така поведінка Росії дедалі більше впливатиме на їхнє життя, і це також підстава для широкої підтримки кроків щодо інтеграції України до Європейського Союзу.

"Той процес входження (України до ЄС - ред.), який відбувається зараз, є величезним кроком вперед. Ми розуміємо, що не може бути "сірих зон" навколо Європи. Ви маєте вирішити: або ви з Путіним, або ви з демократіями. Або ви залишаєтеся з автократами, або поважаєте наші цінності. Ми хочемо, щоб Україна і Західні Балкани були в нашій європейській родині, тому що вони належать до неї", - наголосила президентка Єврокомісії.

Джерело: Укрінформ

"Постраждали 13 людей": У міноборони РФ заявили про обстріл Білгородщини

неділя, 19 травень 2024, 20:54

Російське міністерство оборони заявило про нібито знищення 4 повітряних засобів над Білгородською областю. Водночас відомо про буцімто 13 постраждалих. Про це повідомляє міноборони РФ, передають Патріоти України. "Близько 19:00 мск припинено чергову сп...

"Жоден не покараний ні при Залужному, ні при Сирському": Нардепка Безугла назвала деяких генералів "злочинцями"

неділя, 19 травень 2024, 20:40

Народна депутатка Мар'яна Безугла після повернення з фронту назвала деяких генералів "злочинцями" та звинуватила їх у наступі РФ на Харківщині та провалі оборони на Покровському напрямку. Про це нардепка написала у Facebook, передають Патріоти України....