"Ми хочемо відбудувати міст": Зеленський у Станиці Луганській дав обіцянку жителям окупованих територій

Президент підкреслив, що під час будівництва мосту людям забезпечать можливість перетину лінії розмежування.

Володимир Зеленський. Фото: Фейсбук.

Міст через Сіверський Донець у Станиці Луганській почнуть відновлювати за умови дотримання перемир'я. Про це 7 липня під час робочої поїздки в Луганську область заявив президент України Володимир Зеленський. Про це повідомила його прес-служба, передають Патріоти України.

"Ми хочемо відбудувати цей міст. Я публічно домовлявся з нашим урядом: знаходимо гроші – і дуже швидко будуємо його. Для цього необхідно відсунути укріплення іншої сторони. Якщо вони це зроблять, ми почнемо будувати міст і швидко це зробимо", – сказав Зеленський.

Президент підкреслив, що під час будівництва мосту людям забезпечать можливість перетину лінії розмежування. Автомобільний міст через Сіверський Донець у Станиці Луганській підривали кілька разів, остаточно його було зруйновано після зіткнення 19 березня 2015 року.

Пропускний пункт поблизу населеного пункту відкрили 27 жовтня 2015 року. Пішоходи завдяки тимчасовим дерев'яним конструкціям і далі користуються мостом для переходу на контрольовану бойовиками територію та у зворотному напрямку. В ОБСЄ не раз заявляли, що такі умови переходу становлять небезпеку для цивільного населення, і закликали відремонтувати міст.

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...

"Репліка GLSDB": Експерт розповів, чим особлива авіабомба, яку росіяни скинули на Харків

четвер, 28 березень 2024, 11:25

Вдень 27 березня російська терористична армія вдарила по Харкову авіабомбою з 200-кілограмовою бойовою частиною. За словами військового експерта Сергія Грабського, це новий тип зброї, яку росіяни цинічно тестують на мирних жителях України. Також він на...