"Ми хотіли б, щоб його повністю усунули": Прем'єр Польщі заявив, що загроза від РФ не припиниться, поки Путін при владі

Президента РФ Володимира Путіна необхідно усунути від влади, в іншому випадку застосування грубої сили з боку Росії продовжуватиметься. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький в інтерв'ю Sky News, передають Патріоти України.

"Путін завжди нам загрожуватиме і шантажуватиме. Звичайно, ми хотіли б, щоб його повністю усунули (від влади - ред.), він є грубою силою, а Росія є наддержавою", - наголосив Моравецький.

При цьому він зазначив, що погроз та шантажу з боку президента РФ не уникнути у тому випадку, якщо Україна програє війну. Тоді "вся Європа більше не буде у безпеці". Як наголосив польський прем’єр, якщо Україна вистоїть як суверенна держава, що є основною метою (Заходу – ред.) і причиною, чому світ підтримує Україну в усіх можливих напрямках, то "це буде спільною перемогою".

Крім цього, в коментарі журналістам під форуму Європейської Ради Моравецький заявив, що ніхто не хоче купувати енергоносіїв у "варварської" Росії. "Вона виявилася не лише партнером, якому не можна довіряти, але й злочинною країною. Тому, ми дискутуємо над можливістю якомога швидше відмовитися від російських вуглеводнів, таких як вугілля чи нафта, і в подальшій перспективі від газу", - підкреслив Моравецький.

Зона смерті: Як виглядає Часів Яр після російських ударів - відео з висоти

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:49

Місто Часів Яр, що протягом кількох місяців перебуває під постійними обстрілами з боку російських загарбників, нині нагадує руїни окупованих Бахмута та Авдіївки, передають Патріоти України з посиланням на Associated Press. . На кадрах, що демонструють...

Поки всі обговорюють наступ на Харків: Експерт назвав іншу ділянку, де РФ може планувати прорив

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:22

Поширюючи чутки про наступ на Харків, Росія, можливо, намагається приховати свої справжні мотиви. Почалася серйозна підготовка ЗС РФ до прориву в Старомайорському районі - Урожайне, що на Південному фронті, передають Патріоти України. Російський військ...