"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України.

"Редіс" зазначив, що "Азов" обороняв Маріуполь 2022 року з обмеженими ресурсами та застарілими зразками озброєння. До цього призвели поправки у законах США, які діють від 2017 року та блокують "надання зброї та забезпечення навчання або іншої допомоги для батальйону "Азов".

Прокопенко вказав, що попри неодноразову демонстрацію "Азовом" професіоналізму та ефективності, поширення російської пропаганди надалі сприяє обмеженню доступу 12-й бригаді до сучасної західної зброї. "Публікацію петиції, яка закликає політичне керівництво України докласти всіх зусиль, аби поправку про заборону надання "Азову" американської зброї було вилучено з законів США про консолідовані асигнування, було відхилено", – йдеться в дописі командира бригади.

Він додав, що сайт офіційного Інтернет-представництва президента України двічі відхилив петицію. "Азов" довів кров’ю свій професіоналізм і рішучість у відбитті російської агресії. Бійці 12-ої бригади "Азов" щодня захищають цивілізований світ і потребують підтримки для отримання сучасного західного озброєння", – наголосив "Редіс".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...