"Ми маємо право на захист своєї землі": У "Слузі народу" пояснили застосування Javelin на Донбасі

Україна має право на захист своєї землі і може робити це так, як вважає за потрібне. Зокрема, використовуючи протитанкові ракетні комплекси Javelin або інше озброєння, яке є на балансі Збройних сил. Про це у своємуFacebook заявив народний депутат від партії "Слуга народу" Ігор Копитін, коментуючи нещодавню інформацію про застосування українськими військовими у бою на Донбасі Javelin поряд з дронами турецького виробництва Bayraktar. Політик наголосив, що це правда.

"Поки не маю права розголошувати, де це відбулося і під час яких обставин, але скажу наступне – попереджаючи будь-які подальші заяви і маніпуляції щодо того "чи може Україна захищатись, чи це не заборонено", так, може. Ми маємо право на захист своєї землі", – заявив Копитін.

Він додав, що за необхідності українці можуть використовувати Javelin або Bayraktar, або іншу зброю, яка є на балансі ЗСУ. "Бо ми захищаємо власну державу", – впевнений нардеп. Він додав, що партійці вже обговорили подію з американськими партнерами і "дійшли у діалозі з ними до такої ж самої думки"."Друзі, Україна вистоїть у цій боротьбі, знаєте чому? Бо правда за нами", – підсумував Копитін.

Нагадаємо, про застосування збройними силами на Донбасі протитанкового ракетного комплексу Javelin проти окупантів 22 листопада повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов. За його словами, ця система має значний психологічний стримуючий фактор для противника. Голова розвідки зазначив, що таке озброєння ЗСУ змушує окупантів додатково подумати перед атакою.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...