"Ми маємо розуміти...": Селезньов розповів про перспективи наступальної операції ЗСУ у Курській області

Військовий експерт, колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов в ефірі Radio NV розповів про перспективи української наступальної операції у Курській області, передають Патріоти України.

"Я досить обережно оцінюю перспективи розвитку операції, але очевидно, що знову генерал Сирський перехитрив свого російського візаві - генерала Герасимова.

Тенденція розвитку ситуації у Курській області буде напряму залежати від фактору ресурсів. Відповідно, тих ресурсів, якими володіє український Генштаб для реалізації цієї місії, і тих ресурсів, які спроможеться відшукати російський Генштаб для того, щоб заблокувати розширення українського плацдарму на території Курської області.

І тут виникає питання: а чи спроможна російська армія десь відшукати кілька десятків тисяч особового складу для того, щоб позбавити української військової присутності територію Курської області?

Адже, зверніть увагу, тут і зараз українська армія, крім проведення певних рейдово-пошукових дій, виконує заходи з інженерних фортифікацій — готуються окопи, бліндажі, довготривалі вогневі точки, створюється інженерне загородження у вигляді протипіхотних та протитанкових мінних полів. А це значить, що «цей дощ надовго» і українська армія готова стримувати, зокрема ворожі атаки.

Ба більше, якщо ми подивимося на рівень організації дій українського війська, то це неймовірний рівень злагодження та забезпечення — артилерійська підтримка, радіоелектронна боротьба, стійкий зв’язок, системи протиповітряної оборони унеможливлюють активне використання ворогом авіаційної компоненти з тією інтенсивністю, на яку він спроможний, і часто-густо яка давала йому перевагу на полі бою.

Ми маємо розуміти, що ніхто не може гарантувати, що подібні процеси, які відбуваються на території Курської області, не почнуть відбуватися на території Бєлгородської чи то Брянської областей, а можливо десь в Ростовській області станеться якась несподіванка для російського Генштабу, чи на півдні України — на півдні Херсонщини чи в окупованому Криму.

У будь-якому разі зараз російська армія змушена рефлексувати на асиметричні дії українського війська. І я певен в тому, що далі буде більше.

Ворог зараз знаходиться на роздоріжжі. Є певні попередні плани, які летять шкереберть, а є реалії на полі бою, які зараз докорінно відрізняються від того, що було ще 10 діб тому. Користуючись цим вікном можливостей (а я думаю, що воно ще буде тривати щонайменше тиждень), думаю, що українські сили ще створять чимало проблем на території Курської області в рамках масштабування нашого плацдарму.

А далі, найімовірніше, перейдуть до маневреної оборони, щоб вже в рамках цих дій максимально вихолощувати й без того певною мірою обмежений потенціал російських сил та засобів", - розповів експерт.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...