"Ми можемо несподівано створити проблему": США відправили свої війська на Аляску

Армія США "послала сигнал" Китаю та Росії, оперативно розгорнувши свої сили на Алясці та продемонструвавши власну здатність швидко переміщати ресурси навіть у найвіддаленіші місця. Про це пише Business Insider, передають Патріоти України.

Як пояснили експерти, цей крок став необхідним після того, як Росія і Китай розпочали спільні військово-морські навчання у Тихому океані за участю 400 кораблів, підводних човнів, авіації та 90 тисяч військовослужбовців.

В ексклюзивному інтерв'ю виданню командир 11-ї повітряно-десантної дивізії генерал-майор Джозеф Гілберт зазначив, що ця подія демонструє здатність Тихоокеанського командування Сухопутних військ США вправно і непомітно перекидати сили та засоби навіть у найвіддаленіші місця.

Також він заявив, що вони "мають бути готові діяти в цьому районі як наземна сила". Як зазначають у виданні, в результаті маневру США, було об'єднано взвод HIMARS з-під Вашингтона, засоби зв'язку з Гаваїв і радар для виявлення цілей та підрозділ піхоти для охорони зі складу 11-ї повітряно-десантної дивізії, зазначає медіа.

Загалом, за даними видання, до навчань задіяли близько 130 військовослужбовців. "Зібравши ці сили разом, ми демонструємо будь-якому противнику, що можемо розвернутися де завгодно з мінімальним повідомленням. Ми можемо несподівано створити проблему, маючи значну вогневу міць, і зробити це як єдина сила", - зазначив Гілберт.

Він також додав, що саме завдяки повномасштабній війні в Україні стало зрозуміло, що розгортання HIMARS є особливо важливою дією в рамках стримування ворога. Своєю чергою президент Росії Володимир Путін звинуватив США в провокуванні "гонки озброєнь" і в тому, що Америка ігнорує інтереси безпеки своїх європейських і азійських союзників, додають у виданні.

"Рівень людських втрат неймовірно високий": Британський полковник пояснив, чому операція ЗСУ на Курщині може стати кінцем Путіна

неділя, 15 вересень 2024, 23:55

Операція ЗСУ у Курській області змінила правила гри у війні Путіна. Якщо Україна отримає дозвіл на удари далекобійної західної зброї по території Росії - це стане поворотним моментом. Про це в інтерв'ю 24 Каналу зазначив полковник армії Великої Британі...

"А що ти тут робиш?": Очільник МЗС Польщі обурився, що у Варшаві його стриже український перукар

неділя, 15 вересень 2024, 21:56

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає неправильним, що молодий українець обслуговує його в перукарні у Варшаві замість того, щоб захищати свою країну. Про це він сказав в інтерв’ю “Європейській правді”, передають Патріоти України....