"Ми можемо нести більше БК за один раз": Боєць ЗСУ розповів про унікальний український дрон, якого бояться росіяни

За одну ніч такий ударний дрон, який повністю розроблено та виготовлено в Україні, може знищити до п’яти ворожих укріплень, а звук його прольоту наводить страх на окупантів, передають Патріоти України.

Про роботу українського дрону Heavy Shot на полі бою розповів командир розрахунку підрозділу розвідувально-ударних безпілотних авіаційних комплексів (РУБАК) Бригади "Рубіж" Хантер.

За словами бійця, його «птах» дуже смертоносний і має «потужну начинку», про яку на загал не кажуть. Дрон несе на собі до 40 кг вибухівки та прицільно вражає бліндажі з особовим складом росіян.

«Працюємо лише вночі, оскільки дрон достатньо великий і шумний», — розповів Хантер, додавши, що росіяни не раз намагалися збити Heavy Shot, але у ворога нічого не вийшло.

Боєць каже, що як тільки росіяни чують в небі цей дрон, «у них одразу починається паніка».

«Адже летить він завжди не сам, а з кількома мінами 60−120 мм калібру чи іншими нестандартними великими боєприпасами», — пояснив командир розрахунку Heavy Shot.

Хантер також повідомив, що росіяни плутають цей дрон з «Бабою-Ягою», однак це різні безпілотники.

«Ми можемо нести більше БК за один раз. Відповідно — більше вражених цілей за один виліт», — каже боєць.

Дрони Heavy Shot здатні долати відстань до 15 км та переносити до 30 кг бомбового навантаження. З їх допомогою українські захисники знищують ворожу піхоту, техніку, склади й командні пункти.

Коптери протидіють РЕБу окупанта, тому мають більшу стійкість на фронті. Крім цього, їх обладнано GPS-системою, тому вони автоматично повертаються на базу.

Влучили в багатоповерхівку: Окупанти вдарили КАБами по Запоріжжю (фото)

вівторок, 1 жовтень 2024, 14:15

Росіяни атакували Запоріжжя, попередньо, завдали шести ударів, є руйнування, загиблий і поранені. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, поцілили по житлових кварталах і об'єктах ін...

Пикою в асфальт: В Запоріжжі затримали кілера ФСБ (фото)

вівторок, 1 жовтень 2024, 14:01

У Запорізькій області СБУ затримала кілера ФСБ, який намагався вбити посадовця Мелітопольської міськради. Про це повідомляє прес-служба СБУ, передають Патріоти України. Як розповіли в СБУ, кілер підстеріг посадовця у під’їзді житлового будинку, а потім...