"Ми намагаємось тиснути на флангах": Бахмут знищений, бої тривають у південно-західній частині міста, - Череватий

Сили оборони продовжують утримувати позиції у південно-західній частині Бахмута, росіяни не взяли місто до кінця. Про це заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передають Патріоти України.

"Президент правильно сказав - місто по суті знесено з лиця землі. Наші підрозділи повідомляють, що ситуація вкрай важка. ЗСУ тримають фортифікаційні споруди і декілька приміщень південно-західної частини міста. Йдуть важкі бої", - зазначив він.

За словами Череватого, Росія приділяє Бахмуту забагато символічного значення. "Росія привертає увагу до цього Бахмуту, ніби вони взяли Дніпро. Насправді не взяли до кінця. Місто знищене, ніякої військової і навіть політичної користі воно їм не несе. Взяти за 9 місяців районний центр не взяли. Ми намагаємось тиснути на флангах, не давати їм спокою і за можливості контратакувати", - додав він.

Росія планувала закінчити війну до 9 травня: Мусієнко розповів про стратегію ворога

середа, 1 травень 2024, 6:56

Росія планувала закінчити війну в Україні до 9 травня 2024 року, адже вважала, що Київ не вистоїть без допомоги США. Таку думку в ефірі телемарафону висловив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, передають Патріоти України....

Втраті Очеретиного можна було запобігти? Експерт пояснив, що завадило ЗСУ тримати оборону

середа, 1 травень 2024, 6:50

Українські військові могли б тримати оборону не один місяць поспіль в Очеретиному, проте відбулися події, яких буде потребувати серйозне розслідування. Про це в ефірі “Еспресо” розповів військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олексан...