"Ми напередодні втрати низки важливих міст Донбасу": Бутусов заявив про критичну ситуацію на сході

Головний редактор "Цензор.Нет" Юрій Бутусов розповів Radio NV про критичну ситуацію на фронті на Донбасі, де Україна може скоро втратити низку важливих міст, передають Патріоти України.

«Ворог захопив за останній місяць бойових дій місто Красногорівка, 80% міста Нью-Йорк, зайшов у Торецьк, веде бойові дії там. Ворог зайшов у місто Часів Яр і веде бойові дії там. Підійшов до панівного терикону на два кілометри, який контролює підступи до Мирнограда, Покровська і Селидового. Створена реальна загроза, що найближчим часом ворог зможе просунутись і зав’язати бої за ці міста. Ми або втратили або напередодні втрати (це може відбутися цього року) цілої низки важливих, а щодо Покровська — ключових населених пунктів, міст Донбасу», — заявив Бутусов.

Журналіст назвав те, що на цьому напрямку не можуть зупинити ворога, «ключовою стратегічною загрозою», та наголосив, що втрата «дуже важливого логістичного комунікаційного вузла» в районі Покровська, Мирнограда і Селидового — «це буде важка стратегічна поразка».

«Те угруповання ворога, яке наступає на Покровськ, на Торецьк, Нью-Йорк, [залишилося], звідти сили не знімали. Ворог як атакував, так і продовжує наступ на тому напрямку, бо всі розуміють, що жодна Суджа і навіть наближення наших військ до Курська не може мати такого ефекту для нас як втрата покровсько-мирноградської агломерації», — зазначив Бутусов.

Журналіст також заявив, що російським військам вдається просуватись на Донбасі через проблеми з організацією та управлінням бойовими діями в українському війську.

«На багатьох напрямках, де наші війська організовано побудовані в обороні, де є люди для того, аби заходити на ротацію на нуль, де є якісна розвідка, якісні чисельні підрозділи дронів, вогневі засоби та боєприпаси, ворогу просуватися не вдається, його зупиняють і знищують. В цьому випадку там, де просування продовжується, там проблеми з організацією та управлінням бойовими діями. І це насамперед турбує наших бійців і командирів на Покровському напрямку», — сказав він.

Також Бутусов розповів, що окупанти знаходяться за вісім кілометрів від Покровська та за два кілометри від «панівного терикону», захоплення якого «дозволяє дронам працювати по всьому району Покровська».

«Тому звичайно, якщо ворог зайде на цей терикон і там будуть встановлені антени, то нашим військам доведеться відкочуватися до самого міста, бо у ворога буде позиційна перевага у застосуванні ключового засобу розвідки та ураження. Тому загроза максимально велика для Покровська і Мирнограда, [мешканців] яких закликає до евакуації міська влада. Це абсолютно великий ризик. Ситуація максимально критична і, на жаль, неконтрольована на цей момент», — підсумував журналіст.

На концерті Кобзона підвищений аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати ворога станом на 27 серпня

вівторок, 27 серпень 2024, 8:07

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.08.24 орієнтовно склали:

Пекін та Київ тішаться, Москва скреготить зубами: Гарріс обходить Трампа і збільшує шанси демократів на вибори у Конгрес

вівторок, 27 серпень 2024, 7:59

Демократи цієї осені знов можуть отримати більшість в палаті представників та Сенаті. Віцепрезидентка Камала Гарріс має 55% шансів перемогти колишнього президента Дональда Трампа у президентських перегонах в США. Про це свідчать результати прогнозу Dec...