"Ми не будемо країною, яка благає про щось на колінах", - Зеленський про вступ до НАТО

Україна ніяк не може вмовити НАТО закрити небо над Україною, щоб допомогти у війні проти Росії. А також про те, щоб стати членом Альянсу, передають Патріоти України.

Президент України Володимир Зеленський дав інтерв'ю американському виданню abc. Одне з питань стосувалося співпраці з НАТО. А також ймовірного вступу до Альянсу.

"Ми ніколи не хотіли бути країною, яка благає щось на колінах. І ми не збираємося бути цією країною, і я не хочу бути цим президентом", – відповів Зеленський.

За його словами, він вже "охолов" щодо питання про НАТО. "Альянс боїться суперечливих речей і конфронтації з Росією", – резюмував Зеленський цю ситуацію.

Україна до цього неодноразово зверталася до НАТО щодо "закритого неба". Мова йде про те, щоб війська НАТО допомагали Україні збивати ворожі ракети та літаки над нашим повітряним простором. Це можна зробити, використовуючи їх системи ППО, або ж літаки.

У Росії заявили, що якщо НАТО закриє небо над Україною, то це буде вважатися як співучасть у війні проти Росії. Саме це і стримує НАТО – країни Альянсу не хочуть прямої військової конфронтації з Росією.

Оце так! Росія для війни з Україною закуповує снайперські гвинтівки австрійського виробництва

неділя, 19 травень 2024, 8:30

Країна-агресор Росія у війні проти України використовує снайперські гвинтівки та пістолети, зроблені австрійською компанією Steyr Mannlicher. У РФ цю зброю завозять в обхід санкцій Європейського Союзу і незважаючи на те, що Австрія на офіційному рівні ...

"Одна хвилина на їжу, 3 ложки на 10 осіб": Український прикордонник розповів, які знущання пережив у російському полоні (відео)

неділя, 19 травень 2024, 7:50

32-річний прикордонник Віталій Супрун повернувся додому з полону росіян, в який він потрапив під час героїчної оборони Маріуполя. Його історію розповідає Мукачівська міськрада. Військовому довелося пережити 21 місяць нелюдських умов, які важко навіть з...