"Ми не готові віддавати нашу територію": Зеленський розповів про вимоги РФ і якою бачить перемогу України

Президент України Володимир Зеленський заявив, що влада не готова віддавати якусь частину нашої держави задля закінчення війни проти Росії. За його словами, ми маємо стояти до кінця, передають Патріоти України.

Про це Зеленський розповів в інтерв’ю для програми 60 Minutes американського телеканалу CBS. Журналіст Скотт Пеллі запитав у глави держави, чи готова влада відмовитись від якоїсь частини України заради миру?

"Ми не готові в цілому віддавати свою державу, віддавати свої території. Я б не хотів потрапити в ситуацію, коли мені доведеться дуже серйозно про це думати і реально відповідати на таке запитання. Я дуже не хотів би цього. Я вважаю, що ми вже віддали багато людей і віддали для того, щоб зберегти свою державу, і тому ми щонайменше винні перед ними. Тому повинні стояти скільки зможемо, але це життя… і буває по-різному", – відповів Зеленський.

Він додав, що це питання обов'язково буде порушено під час переговорів із представниками РФ. "Ми розуміємо російську сторону. Ми розуміємо, що один із їхніх пунктів, вони про це говорять постійно, це визнати Крим російською територією. Я точно це визнавати не буду. І потім вони хочуть вирішити питання щодо Донбасу, а апетит у них збільшився – вони хочуть увесь Донбас, а потім вони захопили, окупували Херсонську область, частину півдня", – сказав президент.

Він зазначив, що росіяни хотіли б забрати і південні райони нашої країни. "Я чудово розумію, що подібні питання будуть поставати на цій зустрічі, якщо вона буде. Але ми не готові віддавати нашу територію із самого початку. Якщо ми були б готові, я думаю, війни не було б", – додав глава держави.

Зеленський також розповів, якою бачить перемогу нашої країни у цій війні. За його словами, її відчує народ. "Вони повернуться. Повернення – це кров для тіла України. Без них нічого немає і сенсу немає. Бомбардування припиняться. Ми повернемо наші території. Військових Росії не буде на нашій території. Так, я розумію, що вони не вийдуть з Криму, і ми довго сперечатимемося і домовлятимемося про ту чи іншу територію на півдні нашої країни, про Донбас. […] Я точно знаю, що відбудеться, після чого ми можемо сказати: "Це перемога". Але, якщо можна, я поки про це говорити не буду", – зазначив президент.

Перетворили на брухт: Бійці ЗСУ знищили російський танк із "Джавеліна" (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:44

Бійці з 53-ї окремої механізованої бригади ім. князя Володимира Мономаха успішно ліквідували ворожий танк за допомогою системи "Джавелін". Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, передають Патріоти України. . На відеозаписі, опубліковано...

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...