"Ми не їмо собак та котів": У Німеччині висміяли скандальну заяву Трампа на дебатах

Кандидат у президенти США від республіканської партії Дональд Трамп під час дебатів зі своєю суперницею Камалою Гарріс розкритикував енергетичну політику Німеччини. Берлін різко відповів на критику, передають Патріоти України.

Відповідь на закид Трампа опублікувало Міністерство закордонних справ Німеччини у соціальній мережі X.

Під час дебатів Трамп розкритикував плани Камали Гарріс збільшити використання відновлювальних джерел енергії та поступово відмовитися від викопного палива. Він заявив, що це вже спробувала зробити Німеччина, але досі не змогла.

"Подобається вам це чи ні: енергосистема Німеччини повністю працездатна, понад 50% генерації — відновлювані джерела енергії. І ми закриваємо — а не будуємо — вугільні та атомні електростанції. Вугілля зникне з мережі не пізніше 2038 року", – заявили у німецькому міністерстві.

У МЗС також висміяли слова Трампа про те, що мігранти з Гаїті в штаті Огайо їдять домашніх тварин. Дипломати зауважили, що німці також "не їдять котів і собак".

"Ми прийматимемо відповідні рішення": Путін зробив заяву щодо прямої участі країн НАТО у війні в Україні

четвер, 12 вересень 2024, 20:03

Застосування українською армією західної зброї великої дальності для ударів по Росії означатиме пряму участь країн НАТО у бойових діях. Таку заяву президент держави-агресорки Володимир Путін зробив у коментарі російським пропагандистам, передають Патрі...

Є загиблі та поранені, в тому числі рятувальники: РФ ударила з "Торнадо" по Боровій на Харківщині (фото)

четвер, 12 вересень 2024, 19:53

Російські окупаційні війська, використовуючи тактику "повторного удару", 12 вересня обстріляли Борову Харківської області, двоє людей загинули, є поранені. Про це повідомляють у Telegram прокуратури регіону, передають Патріоти України. За даними слідст...