""Ми не хочемо бачити": Речник Пентагону пояснив, чому США не дають дозвіл на удари ATACMS по території РФ

У Сполучених Штатах Америки пояснили, що не дали ЗСУ дозволу бити американськими ракетами ATACMS углиб території Росії через побоювання, що війна може "вийти за межі України". Вашингтон не хоче бачити "ненавмисних наслідків", які можуть спричинити такі удари, передають Патріоти України.

Про це сказав речник Пентагону генерал-майор Пет Райдер в інтерв’ю виданню "Голос Америки". Він нагадав, що Україна може використовувати американську зброю для вогню у відповідь та для оборони поблизу свого кордону, але не може застосовувати її для атак на великі відстані.

"Ми не хочемо бачити ненавмисних наслідків, ескалації, яка може перетворити цей конфлікт на ширший, який вийде за межі України. Гадаю, це те, на що нам усім потрібно зважати і ставитися до цього дуже серйозно. Однак ми ніколи в жодному разі не недооцінюємо загрозу, яку Росія становить для України", – заявив Райден.

Він наголосив, що Штати продовжують працювати, щоб Україна мала все необхідне для захисту своєї території.

За словами представника Пентагону, логіка США у цьому питанні така: є сенс дати ЗСУ можливість стріляти у відповідь, якщо війська РФ обстрілюють їх через кордон або формують підрозділи для здійснення атак, наприклад, на Харків.

Однак, як зауважив Райдер, є "другорядні й третинні наслідки з точки зору потенційної ескалації" – якщо цілі всередині РФ опиняться під ударами, які не обов'язково матимуть стратегічний вплив або можуть мати "непередбачувані наслідки з точки зору ескалації".

"США не перебувають у стані війни з Росією. Ми не прагнемо конфлікту з Росією, але ми повністю підтримуємо право України на самозахист і будемо продовжувати працювати з Україною, щоб переконатися, що вона зможе це зробити", – заявив він.

"Це є однією з наших найважливіших місій": Міністр внутрішньої безпеки США звернув увагу на дивний фактор у замаху на Трампа

вівторок, 16 липень 2024, 14:48

У ситуації із замахом на кандидата в президенти США Дональда Трампа в Пенсільванії помітили дивний фактор. Стрілець Томас Метью Крукс, який здійснив у бік політика низку пострілів, не мав би мати доступу до "прямої лінії видимості", передають Патріоти ...

"Це катастрофа для України": В ЄС панікують через кандидатуру Венса на посаду віцепрезидента США

вівторок, 16 липень 2024, 14:44

В Європі вже наростає занепокоєння щодо другого президентського терміну Дональда Трампа і його впливу на зовнішню політику США. Призначення сенатора від штату Огайо Джей Ді Венса до передвиборчого штабу лише посилило сумніви щодо прихильності потенційн...