"Ми не маємо можливості": Експерт припустив, чому окупанти активізувалися під Запоріжжям

Останнім часом російські окупанти активізувалися на Запорізькому напрямку і бої там стали більш інтенсивними. Це може бути пов'язано з тим, що ЗС РФ отримали додатковий ресурс. Деталями в ефірі "24 каналу" поділився військовий експерт, полковник ЗСУ та ексспікер Генштабу Владислав Селезньов, передають Патріоти України.

За його словами, певна динаміка справді спостерігається на цій ділянці фронту, однак у росіян поки що немає можливостей для того, щоб масштабувати штурми.

Підрозділи противника могли отримати додатковий ресурс і це може бути пов'язано з його діями навколо міста Вугледар на Донеччині, звідки багато місяців намагалися вибити Сили оборони.

До окупації населеного пункту у ЗСУ була можливість за допомогою артилерії тримати під вогневим контролем залізничну станцію Волноваха. Як заявив військовий експерт, російські окупанти використовували це сполучення для постачання вантажів військового призначення для бійців, які діють не тільки на Донбасі, а й у Запорізькій області.

"Зараз українські Сили оборони відійшли. Відповідно ми не маємо можливості тримати під артилерійським вогневим контролем мережу залізничного сполучення. Вкрай складно перешкодити інтенсифікації постачання озброєння та військової техніки, боєприпасів для угруповання військ, яке діє на півдні Запорізької та півдні Херсонської областей. Тому цілком імовірно, що бої можуть серйозно активізуватися", — заявив Владислав Селезньов.

Водночас, продовжує аналітик, втрати противника дуже серйозні, а для того, щоб масштабно атакувати південь, необхідна велика кількість ресурсів. Відповідно, певна динаміка часом спостерігатиметься на Запорізькому напрямку, однак масштабування навряд чи відбудеться в найближчому майбутньому.

Операція проти Хезболли дуже злякала: Глава ФСБ боїться, що керівництво РФ можуть ліквідувати "у потрібний момент"

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 13:16

Після операції проти бойовиків Хезболли з дистанційним підривом їхніх гаджетів представники кремлівського режиму почали перейматися, що хтось може скористатися такими ж методами і для їхньої ліквідації. Відповідні побоювання на засіданні Ради керівникі...

"Наш єдиний автомобіль належить дружині": Голова Житомирської ОВА розповів про свої доходи

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 13:07

51-річний голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко озвучив зарплату, яку отримує, працюючи на посаді очільника області. Своїм фінансовим становищем держслужбовець поділився в новому проєкті "Міста сили" з Аліною Шаманською, передають Патріоти України. Т...