"Ми не можемо дозволити Путіну перемогти": Столтенберг запевняє, що союзники озброюватимуть Україну до розгрому Москви і максимально швидко

Розрахунки Москви, що Захід втомиться і відступить - марні. І на то є серйозні підстави

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг не має наміру розмірковувати, як довго триватиме війна, яку проти України веде Росія, але запевнив, що НАТО не може дозволити президенту РФ Володимиру Путіну перемогти – це було б катастрофою не тільки для України, але й зробить НАТО більш уразливим. Про це він заявив на прес-конференції у Брюсселі у штаб-квартирі НАТО, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я не розмірковуватиму, як довго війна триватиме, але я скажу тільки дві речі. Одна – ми готові підтримувати Україну стільки, скільки знадобиться. Ми не можемо дозволити президенту Путіну перемогти. Це було б катастрофою та трагедією для українців, але також зробить нас, союзників по НАТО, більш вразливими, тому що потім з цього буде вивчений урок, що президент Путін може досягати мети, використовуючи військову силу. І це буде вивчений урок не лише для них, а й для інших авторитарних лідерів у всьому світі", – сказав Столтенберг.

Другим пунктом він наголосив на тому, що "всі війни закінчуються за столом переговорів".

"Водночас нам відомо, що те, чого Україна може досягти за столом переговорів, повністю залежить від того, що вона може досягти на полі бою", – переконаний генсек.

У зв'язку з цим він зазначив, що союзники по НАТО, постачаючи Україні військову підтримку, намагаються "максимізувати результат, який буде прийнятним для України і мінімізувати час, за який цього можна досягти".

"Чим сильніша Україна на полі бою, тим швидше буде досягнуто політичного рішення, яке гарантуватиме, що Україна переможе як суверенна незалежна держава у Європі", – вважає Столтенберг.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...