"Ми не можемо дозволити собі...": Боєць пояснив, чому Україна не буде бити західною зброєю по Росії без дозволу

Україна не може порушувати накладені західними країнами обмеження на застосування зброї, оскільки є імовірність втрати допомоги. Тому треба розвивати власну оборонну промисловість, заявив "24 каналу" військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов, передають Патріоти України.

"Вони (західні країни, – ред.) могли й взимку не залишати нас без допомоги, снарядів, коли ми тримали деякі напрямки, і під час штурму Авдіївки могли давати більше зброї. Це б врятувало багато життів. Вони багато що могли, але багато що не зробили. І зараз досі вагаються, чи дозволяти нам бити по російських авіабазах їхньою зброєю. Тому я, як військовий, для себе зробив наступний висновок. Союзники – це добре, партнери – це добре, але у кожного є свої інтереси. Я, як військовий, можу довіряти й покластися тільки на Україну та український народ. Це ті, на кого можемо розраховувати 100%", – заявив він.

Сазонов також прокоментував обмеження Заходу на застосування поставленої Україні зброї. Він пояснив, чому не можна порушувати висунуті західними країнами умови.

"Річ не в якійсь моралі. Не в тому, що ми не такі, як Путін. Ми зараз воюємо тією зброєю, яка потребує ремонту й постійних постачань. Нам дали не молоток, спис чи меч, яким можемо битися. Ракети, снаряди та міни – цю допомогу ми постійно отримуємо. Щойно порушимо умови, на які погодились, ці постачання можемо вже не отримати. Може, наші партнери погодяться з цим, а, може, й ні. Ми не можемо дозволити собі ризикувати, бо можуть обрізати постачання всіх ракет та снарядів. Тому, на жаль, річ не у совісті та порядності, а в тому, що ми залежимо і маємо виконувати свої обов'язки", – зауважив боєць ЗСУ.

Сазонов додав, що це триватиме доти, доки в України не буде достатньої кількості власної зброї. Ставку на це треба було робити ще кілька десятиліть тому.

Москва постаралась? Трамп пообіцяв Маску посаду в разі перемоги на виборах

субота, 7 вересень 2024, 0:30

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп стверджує, що в разі перемоги на виборах він створить комісію із ефективності уряду на чолі із мільярдером Ілоном Маском. Про це повідомляє Reuters із посиланням на промову колишнього ...

"Ми стикаємося з відсутністю достатньої кількості систем ППО": Експерти пояснили, чому РФ "засипає" Київ ракетами і скільки це може тривати

п’ятниця, 6 вересень 2024, 23:58

Російська Федерація вранці 2 вересня завдала масованого удару балістикою та крилатими ракетами по Києву. Уламки впали в різних районах, повідомляється про не менше трьох постраждалих, передають Патріоти України. РБК-Україна з'ясовувало, чому росіяни ви...