"Ми не можемо користуватися тільки емоціями": Данілов розповів, чому РНБО не наклала санкції на Портнова

Рада національної безпеки та оборони досі не наклала санкції на ексзаступника глави Адміністрації експрезидента-втікача Віктора Януковича Андрія Портнова, оскільки для цього не надходило потрібних документів. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю, передають Патріоти України.

«Ми працюємо тільки з документами… Якщо є документи — ми працюємо, якщо жоден орган не подав документи, немає значення тут, чи то Портнов, чи то якесь інше прізвище, ми не можемо самі собі вигадувати і користуватися емоціями, нам потрібні документи», — сказав він.

Данілов додав, що йому «важко сказати», чому відповідні органи досі не надали до апарату РНБО потрібних документів щодо Портнова.

Андрій Портнов — колишній народний депутат, екскерівник Головного управління з питань судоустрою Адміністрації експрезидента-втікача Віктора Януковича та колишній заступник голови Офісу президента.

Портнов перебуває під санкціями США із грудня 2021 року. Його внесли до списку осіб за так званим актом Магнітського. До цього списку вносять високопосадовців, причетних до порушення прав людини та масштабної корупції. У США його звинувачують у торгівлі впливом на українські суди.

Після подій 2013−2014 років та втечі Януковича Портнов залишив Україну та жив в Австрії. У другій половині травня 2019 року після перемоги Володимира Зеленського на виборах президента Портнов повернувся в Україну. У серпні 2019 року СБУ закрила справу про держзраду Портнова.

За даними проєкту Схеми, Портнов виїхав з України 3 червня 2022 року.

5 червня 2023 року заступника глави Офісу президента Андрія Смирнова запитали про можливий вплив Портнова на судову систему України. Проте він не зміг відповісти на це питання.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...