"Ми не можемо озвучувати наші плани публічно": Подоляк відповів на питання про Маріуполь

Півтора місяці українські воїни боронять Маріуполь від окупаційних російських сил, що вдесятеро переважають за чисельністю. Оборонці міста опинилися у надскладній ситуації, зокрема, є серйозні проблеми з постачанням припасів. Однак командування їх не кинуло напризволяще, хоча й не може розповісти українцям про свої плани по допомозі захисникам Маріуполя. Про це у себе в Twitter повідомив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк, передають Патріоти України.

"Якщо Кремль і ненавидить зараз щось більше за Україну, то це слово "Маріуполь". 1,5 місяці наші захисники боронять місто від російської орди, чисельність якої більша в 10+ разів. Вони тримаються під бомбардуваннями та вгризаються в кожен метр міста. Вони змушують Росію платити надвисоку ціну", - написав Подоляк.

Радник голови ОПУ визнав: ситуація, в якій українські незламні воїни тримають оборону в повному оточенні - дуже тяжка. Про все, що відбувається в Маріуполі, військово-політичне керівництво знає куди краще, аніж користувачі соцмереж, які зараз пишуть тисячі коментарів з вимогою негайно деблокувати місто.

"Наші воїни залишаються заблокованими в місті та мають проблеми з припасами. Військово-політичне керівництво країни в курсі проблеми, відстежує ситуацію в режимі реального часу та має більше інформації, ніж відомо в соціальних мережах", - зазначив він.

Також радник голови ОПУ запевнив українців: командування наразі робить усе можливе і навіть більше, аби допомогти героям у Маріуполі. І те, що існуючі плани, як це зробили, не оприлюднюють назагал, українці мають зрозуміти. "Президент і керівництво Збройних Сил роблять усе можливе (та неможливе), щоб знайти рішення й допомогти нашим воїнам. Але ми не можемо комунікувати наші плани та дії публічно, щоб не інформувати ворога. Просимо поставитися до цього з розумінням", - попросив українців Подоляк.

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...