"Ми не погодимося на заморожений конфлікт": Зеленський назвав умову для переговорів із РФ

Хоч би хто був президентом РФ, Україна не погодиться на переговори з агресором, поки російські війська залишаються на її територіях. Київ не піде на заморожений конфлікт. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у коментарі ВВС 21 червня.

Відповідаючи на запитання, як виглядає ендшпіль війни (заключна стадія) на даному етапі, глава української держави наголосив, що Києву "потрібні перемоги на полі бою".

За словами Зеленського, Україна не сяде за стіл переговорів, хоч би хто був президентом у Москві, поки армія Росії залишається на українській території.

"Хоч би як далеко ми не просунулися в контрнаступі, ми не підемо на заморожений конфлікт, тому що це війна, це безперспективний розвиток для України", – пояснив президент.

Він додав, що "швидкі кроки", які необхідно зробити негайно, включають пошук місць для проживання людей, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС, та децентралізацію енергомережі.

"Але в ширшому масштабі йдеться про трансформацію України. Це Україна не тільки з її енергетикою та аграрно-промисловим комплексом, але й з її реформами, які ми бачимо", – сказав Зеленський і додав, що також йдеться про цифровізацію України, судову та антикорупційну реформи.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...