"Ми не повинні перегнути палицю": Глава МЗС Австрії закликав до "почуття міри" стосовно РФ

Міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг заявив, що країнам Заходу потрібно "зберігати почуття міри по відношенню до Москви". За його словами, європейська архітектура безпеки так чи інакше повинна буде в майбутньому включати Росію як ядерну державу і постійного члена Радбезу ООН. передають Патріоти України.

Шалленберг озвучив свої заяви 16 січня на конференції елітного Французького Інституту політичних досліджень (Sciences Po) в Парижі, передає Kronen Zeitung. "Ми не повинні перегнути палицю, наприклад, запровадивши заборону на видачу віз для 144 мільйонів росіян", – сказав австрійський політик.

При цьому глава МЗС Австрії засуджує війну РФ проти України, називає її "божевіллям" та підтримує право українців на самооборону.

"Жорстока агресивна війна, спровокована Росією, - це безумство. Водночас ми також повинні думати про те, що буде завтра, через тиждень і через місяці", – вважає Шалленберг. Політик також виступає за те, щоб Росію запросили на зустріч Організації з безпеки і співробітництва, щобиміністр закордонних справ РФ Сергій Лавров вислухав критику дій Кремля.

"ОБСЄ - один з небагатьох майданчиків, що залишилися, на яких сидять російські дипломати і повинні вислуховувати наші аргументи і нашу різку критику агресивної війни Росії", – сказав Шалленберг. Він назвав двома найбільшими завданнями поточного року збереження почуття міри і водночас єдності. "Те, що ми робимо сьогодні, визначить статус вільного світу в найближчі роки", – упевнений політик.

"Проблема в тому...": Експерт розповів, що потрібно ЗСУ для перехоплення Х-101 і "Калібрів"

четвер, 2 травень 2024, 6:22

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, що, окрім F-16, допоможе Україні знищувати крилаті ракети Х-101 і "Калібр", передають Патріоти України. "Застосування авіації, для перехоплення Х-101 і КРМБ "Калібр" не є чимось унікальним і це...

Проросійський режим ставлеників Іванішвілі успішно розбудовує диктатуру московського зразку: Парламент Грузії затвердив закон про "іноагентів" у другому читанні

четвер, 2 травень 2024, 6:15

Парламент Грузії в середу, 1 травня, ухвалив у другому читанні законопроєкт про прозорість іноземного впливу, або закон про "іноагентів", який спровокував масові протести. Про це повідомляє Эхо Кавказа. . За його словами, закон про "прозорість іноземн...