"Ми не приймемо мир на умовах Росії": Шольц "прокинувся" і назвав розв’язану Путіним війну "кричущим імперіалізмом"

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що для досягнення реального закінчення війни, не можна приймати мир на умовах Кремля. За його словами, дії російського диктатора Володимира Путіна в Україні є "кричущим імперіалізмом", а анонсовані псевдореферендуми РФ є новим витком ескалації російської агресії, передають Патріоти України.

Далі Росія може назвати український контрнаступ "нападом на себе", зазначив Шольц у своєму виступі на Генасамблеї ООН, повідомляє Spiegel.

Зазначається, що канцлер розпочав промову з того, що наголосив на важливості підтримання світового порядку, заснованого на правилах, а не "праві сильнішого". Він наголосив, що для цього країни не можуть залишатися осторонь, коли ці засади порушуються.

Назвавши війну в Україні "кричущим імперіалізмом", німецький політик фактично повторив слова французького президента Еммануеля Макрона.

"Якщо ми хочемо, щоб війна Путіна скінчилася – ми не можемо бути байдужими до того, як саме вона закінчиться. І тому ми не приймемо миру, продиктованого Росією, і не визнаватимемо ніяких псевдореферендумів. Тому Україна має бути спроможна захищатися від російського вторгнення", – наголосив Шольц.

Водночас канцлер не запропонував кроків у відповідь на проведення Росією фейкових референдумів. Водночас він закликав адаптувати до реальності правила міжнародної безпеки та здійснити реформи інституцій ООН.

Нагадаємо: учасники Генеральної асамблеї ООН засудили жорстоку війну Росії проти України. Лідери західних країн виступили єдиним фронтом, закликавши притягнути агресора до відповідальності.

Так, президент Польщі Анджей Дуда у кулуарах зустрічі заявив журналістам, що спроби РФ провести "референдуми" про приєднання окупованих територій України є глузуванням з демократичного світу.

А президент Франції Еммануель Макрон закликав реформувати Раду безпеки ООН та обмежити право вето "у разі масових злочинів".

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...