"Ми не росіяни": Полковник ЗСУ розповів, що ускладнює деокупацію півдня України

Українські військові готові звільняти окуповану частину півдня країни, проте цей процес ускладнюється наявністю великих міст, які ЗСУ не збираються обстрілювати. Про це заявив в інтерв'ю Олесі Бацман заступник командира 63-ї механізованої бригади Збройних сил України полковник Вадим Чорний, передають Патріоти України.

"Певна річ, що тут буде дуже складно. По-перше, попереду наші міста, ми не росіяни, не окупанти, то наші міста, ми їх не хочемо нищити. Цей елемент трохи ускладнює. Але ми будемо шукати методи і засоби, як зробити "ювелірніше", - наголосив він.

Відповідаючи на питання, чи вистачає наразі західного озброєння, боєць сказав, що воно суттєво вплинуло на ситуацію на передовій. "Наразі росіяни взагалі не ведуть атакувальних, штурмових дій, як то було два тижні назад. Дуже допомагає, дуже вагомий внесок, велика допомога", - каже Чорний.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...