"Ми не схожі на колишній холопський уряд": У Словаччині захотіли переглянути угоду про оборонну співпрацю зі США

Словаччина має намір переглянути оборонну угоду з США на більш вигідних для себе умовах. Про це заявив міністр оборони країни Роберт Калиняк на зустрічі з американським послом Гаутамом Рана. Про це пише Aktuality, передають Патріоти України.

Калиняк зазначив, що задоволений консенсусом щодо того, що діалог є шляхом до взаємного процвітання. "У нас відбулася широка дискусія з американським послом Раною про виклики безпеки і питання, що становлять спільний інтерес для обох держав. Зустріч показала нам, що ми поважаємо думку один одного і можемо без упередженості вислухати і розглянути вимоги іншої сторони", - заявив міністр.

При цьому Калиняк повідомив, що Словаччина не буде відправляти нові партії боєприпасів зі своїх складів в Україну. За його словами, він заявив на зустрічі, що новий уряд Словаччини дорожить хорошими відносинами із західними партнерами, але не схожий на "колишні холопські уряди". "Ми вдячні за конструктивну розмову і співпрацю, але тільки взаємовигідну", - зазначив Калиняк.

За словами міністра, зовнішня і оборонна політика Словаччини зазнавала невдачі за невдачею. "Серед найбільших невдач, безумовно, є невдало сформульована угода про оборонне співробітництво і караний розподіл військової техніки і боєприпасів, які абсолютно необхідні Словаччині", - заявив Калиняк.

На думку Калиняка, для такої невеликої держави, як Словаччина, важливі хороші відносини з партнерами, членство в міжнародних організаціях і випливають з них зобов'язання. За його словами, ефективна співпраця не тільки забезпечує оборону країни, а й відкриває нові можливості для економічного зростання.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...