"Ми не союзники": Прем'єр Вірменії зробив заяву про війну РФ проти України

Прем'єр-міністр Нікол Пашинян наголосив, що Вірменія не була союзником Росії у війні проти України від початку вторгнення в лютому 2022 року. Про це пише Reuters, передають Патріоти України.

"Послухайте, коли війна в Україні тільки почалася, я давав інтерв'ю і сказав, що в цій ситуації ми не є союзником Росії. І це реальність", – зазначив Пашинян.

Прем'єр Вірменії наполягає на тому, що це не означає вибір між Росією і Заходом, незважаючи на наслідки війни в Україні. При цьому він додав, що співпраця Вірменії "в галузі безпеки із США, Францією чи іншими партнерами не спрямована проти іншого нашого партнера у сфері безпеки".

Останніми місяцями Пашинян заявив, що Вірменія більше не може покладатися на Росію у забезпеченні своїх оборонних потреб, оскільки його країна не отримала необхідної допомоги від Москви.

Він додав, що Вірменія не має наміру розглядати членство в НАТО, як Україна. Членство в НАТО "не є питанням, яке ми обговорювали або обговорюємо".

Він також зазначив, що Вірменія розглядає можливість залишитися в Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) під керівництвом Росії.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...