"Ми не спекулюємо": Експрем’єрка Британії закликала готуватися до потенційного розпаду Росії

Експрем’єрка Британії закликала готуватися до потенційного розпаду Росії

Експрем’єрка та ексглава МЗС Британії Ліз Трасс закликала Лондон та його союзників готуватися до потенційного розвалу Росії Про це вона сказала під час виступу в Палаті громад у понеділок, передають Патріоти України.

"Ми і наші союзники – в тому числі українці, в тому числі поляки, в тому числі країни Балтії – повинні переконатися, що у нас є план на випадок розпаду Росії", – заявила Трасс.

Міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі, який теж мав слово у Палаті громад, спочатку не відреагував на слова Трасс. Проте пізніше він заявив, що "керівництво Росією належить російському народу".

"Ми не спекулюємо і не намагаємося передбачити – ми лише плануємо і впроваджуємо заходи на випадок непередбачуваних обставин. І тому, яким би не був результат цього конфлікту, ми будемо готові", – додав він.

Клеверлі також сказав, що "повстання Пригожина є безпрецедентним викликом владі президента Путіна, і очевидно, що в підтримці війни Росією з’являються тріщини".

За даними видання The Times, в уряді Британії вважають, що Сполученому Королівству слід готуватися до сценарію несподіваного розпаду Російської Федерації, аби такі події не застали Лондон зненацька.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...