"Ми не встановлюємо правила": Зеленський розповів, чому МВФ не подобається ідея зниження податків

Поки в Україні йде війна введення податкової реформи для зниження податкового тиску неможливо. Таку заяву під час прес-конференції зробив президент України Володимир Зеленський, зазначивши при цьому, що саму ідею реформи, при якій податок на додану вартість, на прибуток і податок на доходи фізичних осіб мають становити по 10%, він підтримує.

При цьому президент пояснив, чому до кінця війни введення нової податкової реформи неможливе."Тому що війна. Тому що є домовленість з Міжнародним валютним фондом. Тому що ми - дотаційна економіка. Тому що ми не встановлюємо правила зараз... Тому що ми виплачуємо пенсії за рахунок інших країн. Тому ми повинні рахуватися", - зазначив Зеленський, підкресливши при цьому, що економіка України зараз не генерує гроші.

"Тобі дають гроші і кажуть, що ти повинен повернути. Мало того, ти ще повинен показати здатність. І коли ти показуєш свої здібності під час війни, коли є великі ризики через відхід бізнесу і втрати робочих місць... якщо ти це все показуєш і при цьому ти хочеш знизити податки, тобі ніхто не дасть такої можливості",-сказав він.

Водночас, президент зазначив, що після перемоги України над Росією реалізація реформи стане реальністю."У багатьох важливих речах держава буде йти назустріч суспільству. Це факт. По-іншому неможливо повернути людину, яка, наприклад, в Польщі заробляє тисячу доларів, а у нас 500-600. Ви не повернете цю людину. І тому будуть важливі різні фінансові новації. Тому ця програма мені подобається", - сказав Зеленський.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...