"Ми не встигли": "Пташка" з Азовсталі розповіла про загибель нареченого на війні і показала його фото

Захисниця "Азовсталі" Катерина Поліщук на позивний "Пташка" розповіла про дві важкі втрати під час повномасштабної війни. На фронті загинуло двоє близьких для "Пташки" людей. Її друг Віталій та коханий Ярослав. В інтерв'ю Раміні Есхакзай Катерина розповіла, що її близький друг помер у неї на руках. передають Патріоти України.

"Для мене він був найближчою людиною, майже братом. Навіть більше, ніж братом. Тому що та спорідненість, яка виникає на фронті між людьми, які ділять одну вафлю на чотирьох… Вона не порівнюється ані з коханням, ні з кровною спорідненістю. Це щось набагато більше. Я не знаю, як це відпустити".

Водночас Катерина зазначила, що у неї тепер є ангел-охоронець, маючи на увазі свого друга Віталія. "Пташка" зізналася, що відчуває підтримку друга і знає, що він завжди поруч з нею.

Також захисниця розповіла про свого нареченого Ярослава, який загинув у Маріуполі. Його "Пташка" називає своїм другим ангелом-охоронцем. Катерина поділилася, що наступного дня, як не стало її друга Віталія, загинув її коханий.

"Так вийшло, він дуже хотів зі мною одружитися. А я постійно казала, що це буде після війни, тому що зараз не на часі. І от, помирає мій найкращий друг, я розумію, що це вже все. Я розумію, що найбільш ймовірно, що ми звідси не вийдемо. Я кажу хлопцям: "Передайте Ярославу, хай приїде до мене, я хочу йому щось сказати", - зізналася "Пташка".

Захисниця розповіла, що наречений приїздив до неї двічі. Проте вона була відсутня, бо відвозила свого друга Віталія до лікарні:

"Він приїздив двічі, поки я відвозила Віталіка до лікарні. Коли він був ще живий, я його відвозила до лікарні, сподівалася, що буде шанс його врятувати, але ми не встигли. От поки я їздила, Ярослав двічі приїжджав по мене, він мене шукав, але він мене не знайшов. В результаті я так і не встигла йому сказати, що я згодна вийти за нього заміж", - поділилася Катерина.

"Пташка" розповіла, що її коханий загинув, рятуючи свого побратима: "Він врятував його. Зараз він реабілітується, у нього все гаразд. У нього було важке поранення. Ярослав з двома кулями в грудях, рятуючи його, отримав ще одну кулю в шию і, на жаль, загинув", - розповіла захисниця.

Нагадаємо, що 21-річна "Пташка" на початку повномасштабного вторгнення пішла на війну як парамедикиня до госпіталя в Маріуполі, щоб рятувати людей. Після того, як шпиталь розбомбили, разом із іншими медиками потрапила на "Азовсталь". Після цього захисниця потрапила до російського полону. У вересні 2022 року Україна повернула з російського полону 215 захисників, серед них 108 - бійці полку "Азов". Серед них була й "Пташка".

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...