"Ми не втратили жодного HIMARS, незважаючи на те, що заявляли росіяни", - Буданов

Американські реактивні системи залпового вогню HIMARS допомагають ЗСУ знижувати активність російських окупантів на фронті. Якщо Україна отримає далекобійні боєприпаси до цих РСЗВ, то використовуватиме їх для ураження ворожих цілей. Таку заяву зробив голова ГУР Міноборони Кирило Буданов у коментарі The Washington Post, передають Патріоти України.

Він зазначив, що "ми не втратили жодного HIMARS, незважаючи на те, що заявляли росіяни". Буданов розповів, що найбільш далекобійним озброєнням, яке є в арсеналі української армії, є "Точка-У" – система радянських часів з максимальною дальністю близько 120 км, але "їх залишилося дуже мало".

Україна робить велику ставку на HIMARS. "Якщо ми отримаємо далекобійні боєприпаси, ми використовуватимемо їх. І росіяни знають, що в будь-якому випадку з цією зброєю їм кінець", – сказав керівник української розвідки.

The Washington Post зазначає, що у 2020 році у Пентагоні розповідали, що у США на озброєнні було 410 систем HIMARS. Проте актуальну кількість таких РСЗВ у США тепер уточнювати відмовляються.

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...