"Ми однаково оцінюємо ризики і загрози. Говорити про конкретні дії і речі": Резніков відкрив деталі перемовин з Пентагоном щодо військової допомоги Україні

Олексій Резніков заявив, що під час зустрічі в США з главою Пентагону торкнулися фундаментальних потреб України. Зокрема мовилось про захист неба та моря, зазначають Патріоти України.

Глава Міноброни заявив, що вони проаналізували загрози України. Про це міністр розповів під час спілкування з журналістами в українському посольстві у Вашингтоні.

Нам потрібно захистити наше небо і наше море

Олексій Резніков заявив, що під час зустрічі з Ллойдом Остіном торкнулися фундаментальних потреб з точки зору розвитку наших здібностей.

Якщо сьогодні у нас потужні розвинені сухопутні війська, то у нас залишається важливою потреба в протиповітряній та протиракетній обороні та флоті. Тобто нам потрібно захистити наше небо і наше море,
– заявив міністр.

Також міністри оборони обговорювали додаткову допомогу. Зокрема:

  • спочатку проаналізували загрози більш детально;
  • потім обговорювали потреби і можливості їх вирішення.

"Річ у тім, що ми однаково оцінюємо ризики і загрози. Мені важливо було говорити не про висловлення заклопотаності, а про конкретні дії і речі. І ми про них вчора говорили", – пояснив Резніков.

Коротко про поїздку Олексія Резнікова у США

  • 18 листопада міністр оборони зустрівся з главою Пентагону. Спілкування між українською і американською делегаціями тривало майже три години.
  • Ллойд Остін розповів, що США продовжать консультуватися з Україною щодо того, як краще забезпечити регіональну безпеку.
  • Після зустрічі Олексій Резніков повідомив, що сторони обговорили, якою може бути відповідь на агресивні дії з боку Росії. Підсумували, що найкращий спосіб попередити ескалацію — зробити її ціну для агресора неприйнятною.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...