"Ми оголошуємо": Французько-німецький виробник танків KNDS створить філію в Україні

Париж і Берлін досягли угоди, яка дає можливість французько-німецькій оборонній компанії KNDS заснувати виробничий підрозділ в Україні. Про це повідомив очільник Міноборони Франції Себастьян Лекорню після переговорів із міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом, передають Патріоти України.

«Ми оголошуємо… що французько-німецька компанія почне діяти в Україні, створивши тут філію», – сказав він. Підрозділ має зайнятися випуском запчастин і навчанням місцевого персоналу. Пісторіус назвав угоду історичною і зазначив, що вона включає домовленість рівномірно розподілити промислові обсяги між двома країнами. Офіційний документ про початок першого етапу розробки буде підписано в Парижі 26 квітня.

Виробник танків KNDS є холдинговою структурою, утвореною французькою Nexter і німецькою Krauss-Maffei-Wegmann. В планах підприємства створити новітній танк, який має замінити застарілі Leopard у Німеччині та Leclerc у Франції. Ця ініціатива є другим великим проєктом збройової промисловості між двома країнами разом із їхніми амбіціями створити винищувач наступного покоління, відомий як FCAS.

"Це складна історія": 10-річна дівчинка запитала Туска, чому НАТО не відправить війська в Україну

четвер, 9 травень 2024, 22:15

Північноатлантичний Альянс не хоче відправляти свої війська в Україну, бо вважає, що це може призвести до ядерної війни. Про це сказав прем'єр-міністра країни Дональд Туск у розмові з 10-річною дівчинкою. Дитина запитала у нього, чи не можна відправити...

"До сакральних дат прив'язуватися не будемо": ГУР Міноборони обіцяє нові "сюрпризи" для росіян

четвер, 9 травень 2024, 22:00

"Головне управління розвідки і загалом українські Сили оборони та безпеки на відміну від ворога не займаються якимись магічними датами і прив'язкою до якихось пропагандистських подій. Ворог має постійно бути в напрузі і розуміти, що поки триває геноцид...