"Ми охоче це зробимо": У РНБО висловилися про можливість обміну нардепів ОПЗЖ на заручників Кремля

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов допускає можливість проведення обміну народних депутатів від партії "Опозиційна платформа - за життя", якщо стосовно них буде винесено вирок суду, на утримуваних в ув'язненні в Росії українців. Про це він заявив у ефірі програми " Свобода слова Савіка Шустера", передають Патріоти України.

Так секретар РНБО відповів на запитання в студії, чи можлива така процедура обміну, щоб повернути українських політв'язнів з РФ, передавши представників керівництва проросійської політсили ОПЗЖ у разі судового вироку. Очевидно, мова йде про Віктора Медведчука і Тараса Козака, яким інкримінують вчинення державної зради та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму.

При цьому Данілов звернув увагу, що рішення про обмін і узгодження списку громадян повинен буде прийняти та затвердити глава держави. "Це рішення про обмін приймає президент України", - сказав він. Зі свого боку Данілов висловив готовність до такої процедури. "Я думаю, що якщо буде така можливість, ми охоче це зробимо", - зазначив секретар РНБО.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...