"Ми отримали дуже детальний документ": Швеція анонсувала рішення про передачу Україні сучасних систем озброєння

Уряд Швеції найближчим часом ухвалить рішення про передачу Україні новітніх систем озброєнь. Також Стокгольм планує розширити підтримку, пов'язану з навчанням українських військових. Про це заявив міністр оборони Швеції Пол Йонсон після засідання комітету Європейського Союзу 11 листопада, повідомляє TT. Він зазначив, що на першому місці в списку бажань Києва є артилерійські системи Archer, передають Патріоти України.

"Ми маємо намір якнайшвидше повернутися до подальшої підтримки України як політичної, економічної, так і військової, включаючи передачу нових систем озброєнь", – сказав він.

При цьому Йонсон відмовився говорити, про яку саме зброю йдеться, пославшись на оперативну таємницю та ризики, пов'язані з постачаннями. Однак зазначив, що до пакету допомоги увійдуть зусилля щодо навчання українських військовослужбовців.

За його словами, Стокгольм також виступає за продовження програми підготовки військових армії України у Великій Британії та розглядає можливість приєднатися до тренувальної місії Європейського Союзу.

"Ми отримали дуже докладний документ від збройних сил Швеції що стосується навчання, змін в оборонній техніці, а також створює передумови для розширення нашої підтримки, пов'язаної з навчанням. Ми скоро повернемося з інформацією про це, але це терміново і, звичайно, важливо, щоб ми могли підтримати Україну", – сказав міністр.

Як нагадує TT, Швеція надала Україні вже сім різних пакетів допомоги. Вони включали бронебійні снаряди, засоби розмінування, протитанкову зброю, кулемети, артилерійські боєприпаси та підготовку.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...