"Ми отримали холодний душ, який старі-нові обличчя в Генштабі приводить до тями", - військовий експерт

Пункту про відвід військ немає в Мінських угодах.

Президент України Володимир Зеленський марно повірив лідеру РФ Володимиру Путіну, що Росія хоче відвести війська з територій Донбасу. Про це розповів військовий оглядач Михайло Жирохов, передають Патріоти України.

За його словами, пункту про відвід військ немає в Мінських угодах. Це виключно ініціатива Путіна ще в 2016 році, яку тоді формально підтримав Порошенко. З Петровського демонстративно вивели війська, але через три дні повернули на місце.

"Новому українському президенту Путін "надув у вуха", що це буде дуже хороша миротворча ініціатива, і Зеленський на це купився", - сказав експерт.

Також Жирохов зазначив, що бойовики просто зайняли позиції, які були залишені українськими військами в листопаді. Є політичні рішення щодо встановлення миру, домовленості, про які говорить президент Володимир Зеленський - і виходячи з цього формулює свої заяви керівництво ООС. Але ігнорувати факт, який зафіксували в ОБСЄ - неможливо. За його словами, великий плюс в тому, що ми вперше офіційно визнали захоплення наших позицій.

"Я не вірю, щоб бойовики займалися обстрілом своїх сил з колишніх українських позицій в зоні розведення №3 - Петровське та Вікторівка, тому що у них немає потреби для формування іміджу. Входячи в зону розведення заради таких провокацій, бойовики наражали б себе на велику небезпеку нарватися на міни або потрапити під мінометний обстріл", - заявив експерт.

Військовий оглядач вважає, що Україна формулює офіційну версію за принципом "як би чого не сталося". Якщо ситуація буде погіршуватися, будуть інші заяви. Якщо ситуація піде на спад, все залишиться на рівні одноразової провокації.

"Зараз міністр оборони отримав картину реальних справ на фронті, в суспільстві панують загальні негативні настрої, а українські війська понесли величезні для позиційної війни втрати - загинули 11 військовослужбовців за 20 з гаком днів. Від усього цього приходить розуміння, що позиції треба міняти, а миротворчі ініціативи нашого президента не відповідають інтересам України. Ми отримали холодний душ, який старі-нові обличчя в Генштабі приводить до тями. Згадують, що відведення немає в Мінських угодах, воно не має гуманітарного значення - обстріли житлових районів тривають. Тому починають розуміти, що відведення не має ніякого сенсу", - підкреслив Михайло Жирохов.

Джерело: Апостроф

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...