"Ми перебуваємо у прямій конфронтації": Росія може готувати напад на НАТО, відомі ймовірні терміни, - розвідка Німеччини

Від Росії виходить пряма військова загроза Німеччині. Збройне зіткнення можливе до 2030 року. Про це заявив голова федеральної розвідувальної служби Німеччини Бруно Каль, передають Патріоти України.

"Російські збройні сили повинні бути в змозі завдати удару по НАТО найпізніше до кінця цього десятиліття", - заявив Каль на слуханнях у Комітеті парламентського контролю Бундестагу.

За його словами, Кремль розглядає Захід, і Німеччину зокрема як ворога. Країна є другим за величиною прихильником України.

Шанси на те, що НАТО в якийсь момент застосує свій пункт про взаємну оборону, високі, додав Каль.

Путін прагне розширити сферу впливу Кремля в Європі та витіснити військові сили США з континенту, оскільки витрати США на оборону перевищують рівень Європейського Союзу, повідомив голова розвідки.

"Ми перебуваємо у прямій конфронтації з Росією", - сказав Каль і додав, що Володимир Путін переймається не просто Україною, а "фактично створенням нового світового порядку".

Оцінка Каля збігається з думкою інших європейських чиновників, які розглядають Росію як більш зловісну загрозу після повномасштабного вторгнення в Україну. Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус попередив цього року, що Росія може атакувати альянс НАТО протягом п'яти-восьми років.

Путін готує атаки по українських ядерних об’єктах, - глава МЗС України

середа, 16 жовтень 2024, 21:40

Російський диктатор Володимир Путін готує удари по об’єктах ядерної енергетики України. Запобігти цьому може надання дозволу на застосування далекобійної зброї по РФ. Про це йдеться у заяві нового голови Міністерства закордонних справ України Андрія Си...

В Офісі президента натякнули, про що йдеться у таємних додатках до плану перемоги

середа, 16 жовтень 2024, 20:52

Таємні додатки до плану перемоги України у війні містять інформацію про удари по військових об'єктах на території Росії. Про це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, передають Патріоти України. За його словами, йдеться, зокрема, про ...