"Ми під враженням": ЗСУ швидко опановують західну техніку, - глава Генштабу Польщі

Українські військові, які вирушають на навчання в інші країни, швидко освоюють західну техніку. Про це заявив начальник Генштабу Збройних сил Польщі генерал Раймунд Анджейчак в інтерв'ю "Укрінформ" 7 вересня, передають Патріоти України.

За його словами, Варшава з перших днів повномасштабного вторгнення передає Києву величезну кількість зброї. Також виділяється багато коштів на навчання і підготовку військових, що є своєрідною інвестицією.

"Ми також інвестуємо в навчання, логістику, щоб техніка була справною, адже це нова техніка для української армії. Ми й так під враженням, наскільки швидко українські військові опановують цю техніку. Тому допомога відбувається на багатьох рівнях", — заявив Раймунд Анджейчак.

Окремо начальник Генштабу ЗС Польщі наголосив, що країна регулярно вивчає оперативні потреби української армії, щоб якнайшвидше закрити їх. Також це дає розуміння, чим ще Варшава може допомогти Києву.

При цьому, він вважає, що іншим країнам необхідно наслідувати приклад Польщі, адже це значно прискорить закінчення війни перемогою України.

"Але ми б хотіли, щоб кожна країна направляла в Україну таку кількість зброї, як Польща. А якщо врахувати, що ми також є прифронтовою країною, то ціна передачі цієї зброї для нас значно вища, ніж для інших країн Європи", — підсумував польський генерал.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...