"Ми пливемо!": Окупанти вихваляються у соцмережах втечею на лівий берег Херсонщини

На тлі нещодавніх успіхів ЗСУ з деокупації Херсонщини, російські окупанти почали переміщувати військову техніку та особовий склад з правого на лівий берег Дніпра. З початку жовтня вантажний пором здійснив вже низку таких рейсів. Свідченням цього є супутникові знімки, а також відео, які публікують самі окупанти. Про це йдеться в матеріалі "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

Так, журналісти знайшли у соцмережах профіль військового на ім’я Макар Теплінський. Сам він є вихідцем з Луганщини, проте воює на боці окупаційної армії.

З початку жовтня Теплінський фіксував на фото і відео переміщення росіян та їхньої техніки з правого на лівий берег Дніпра – на окуповану територію України в районі міста Нова Каховка Херсонської області.

Судячи з супутникових фото Planet Labs, російські військові на початку жовтня призупинили відправку обладнання до "небезпечного" правого берега в районі селища Козацьке: відтоді пором виходить туди порожнім, але повертається до Нової Каховки повністю з повним завантаженням.

10 жовтня військовий опублікував фотографію, зроблену на поромі з військовими вантажівками у своєму профілі в соціальній мережі Vkontakte.

Окупант Макар Теплінський / Радіо Свобода

Пізніше він опублікував і відео, на якому зняв, як пливе на цьому поромі разом з військовою технікою. "Ми пливемо!", - каже він. "Ти це кому показуєш?", - запитує у Теплінського інший військовослужбовець.

Окупант пливе на поромі разом з військовою технікою/ Скріншот

Журналістам вдалося з'ясувати, що відео було знято біля правого берега Дніпра в районі селища Козацьке. У цей час, пором з військовою технікою рухався по каналу через острів Козацький у напрямку Нової Каховки.

Росіяни тікають з правого берега Херсонщини / Радіо Свобода
Росіяни тікають з правого берега Херсонщини / Радіо Свобода

Судячи з супутникових знімків, у жовтні справді активізувалось вивезення військової техніки в бік Нової Каховки. Наприклад, вдалося зафіксувати такий рейс від 5 жовтня.

Росіяни тікають з правого берега Херсонщини / Радіо Свобода

На супутникових знімках за 8 жовтня пором знову йде у бік Козацького порожнім. Один з таких "евакуаційних" рейсів, ймовірно, був знятий на відео Макара Теплінського, яке він опублікував через декілька днів.

Росіяни тікають з правого берега Херсонщини / Радіо Свобода

Сам Макар Теплінський згодом опублікував відео вже з Нової Каховки, де розмістився його підрозділ.

Агітував колег співпрацювати з окупантами: На Харківщині викрили співробітника "Укрзалізниці" (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 14:04

На Харківщині викрили та повідомили про підозру 52-річному співробітнику Укрзалізниці, який був прихильником російської агресії та агітував своїх колег співпрацювати з окупантами. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти Укр...

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...