"Ми почули, що нам туди не увійти": Зеленський різко висловився про вступ України до НАТО

Президент України Володимир Зеленськиq заявив, що в Україні почули, що до складу країн-членів НАТО їй не увійти. Про це президент України Володимир Зеленський заявив на зустрічі лідерів держав Joint Expeditionary Force, до якої 15 березня доєднався у відеоформаті, передають Патріоти України.

"Зрозуміло, що Україна не є членом НАТО. Ми це розуміємо, ми адекватні люди. Роками ми чули про нібито відкриті двері, але вже почули також, що нам туди не увійти. Це правда, і це треба визнавати. Я радий, що наш народ починає це розуміти і розраховувати лише на себе і наших партнерів, які нам допомагають. Україна зараз не претендує на активізацію 5 статті договору про НАТО і завжди ми говоримо про це, що наше небо треба захищати, як і небо Альянсу, але ми розуміємо, що завжди є "але", якою буде відповідь НАТО членам Альянсу на сході Європи, якщо вже вони звертаються за захистом. Якою буде відповідь НАТО членам Альянсу на сході Європи, якщо вони вже звертаються за захистом, якщо до них прилетять російські ракети та літаки, - сказав український лідер.

Крига скресла? Очільник МЗС Британії повідомив, коли Україна отримає дозвіл на удари західним озброєнням вглиб РФ

п’ятниця, 27 вересень 2024, 7:58

Рішення щодо зняття обмежень для України на застосовання західної далекобійної зброї по військових цілях на території Росії буде прийняте до початку зими. Про це у четвер, 26 вересня, заявив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі, перед...

На концерті Кобзона тримається підвищений аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати ворога станом на 27 вересня

п’ятниця, 27 вересень 2024, 7:50

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.09.24 орієнтовно склали: