"Ми попереджали": У ЗСУ назвали ракети, якими ворог атакував Київ

Керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк розповіла "24 каналу", що ворог застосовує озброєння з тимчасово окупованого Криму, намагаючись атакувати різні регіони України. Зокрема, він вдарив по столиці, передають Патріоти України.

Не мають куди діти ці ракети

В Росії завершилися так звані вибори президента, і тепер ворог продовжує тероризувати Україну. Ми попереджали, що після виборів у Росії, у них буде певне загострення, зокрема з акцентом на різні регіони України, а також із застосовуванням різних видів ракетного озброєння, – наголосила Гуменюк.

Також в Києві вдень 25 березня була оголошена повітряна тривога і одночасно з нею пролунали потужні вибухи. За попередніми даними, на Київ могла летіти гіперзвукова протикорабельна крилата ракета "Циркон".

Протикорабельних ракет у росіян досить багато, а використовувати їх окупантам немає куди. Якщо вони почнуть бити по цивільних суднах, посилаючись на призначення цих ракет, світова спільнота відреагує надзвичайно бурхливо. Станом на сьогодні це не основне завдання ворога, – пояснила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня.

Тому, за словами Наталії Гуменюк, очевидно, що Росія намагається весь свій ракетний потенціал застосувати в різний спосіб. З урахуванням зміни тактики дій, а також того, що протикорабельні ракети є доволі специфічними, вони мають надзвичайно високу швидкість, противник імовірно розраховує, що українські системи ППО не зможуть їх збити.

Ракета ЗМ22 "Циркон"

Це гіперзвукова протикорабельна ракета з повітряно-ракетним двигуном. Як заявляють росіяни, головною її особливістю є можливість маневрувати на гіперзвуковій швидкості. "Циркон" призначений уражати кораблі, фрегати, авіаносці, а також наземні об'єкти. Вперше росіяни застосували "Циркон" 7 лютого 2024 року – вдарили нею також по Києву.

"Ми повинні розуміти": Ситуація на фронті патова, війська РФ будуть йти вперед, - Коваленко

четвер, 9 травень 2024, 9:57

Допомога від США, яка надходитиме в Україну, буде мати накопичувальний ефект. Ми не побачимо результату від надання цієї допомоги по всій лінії бойового зіткнення одразу. . Відбуватиметься поступове накопичування різної військової техніки, артилерії, ...

Особливий маневр? У ЗСУ розповіли про загадковий вихід російського корабля у море на тлі обстрілу України

четвер, 9 травень 2024, 9:55

Росія перед вчорашнім обстрілом України вивела у море два кораблі. Один з них випустив ракети по Україні, мета виходу іншого корабля - невідома, заявив речник Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону. "Вчора був вихід двох носі...