"Ми повернемо все!": Зеленський сказав, за якої умови Україна піде у контрнаступ

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що наші захисники повернути усі тимчасово окуповані російськими загарбниками території під контроль офіційного Києва. Він також уточнив, що контрнаступ розпочнеться, як тільки Україна має отримати більше зброї, передають Патріоти України.

Про це Зеленський розповів у суботу, 23 квітня, під час прес-конференції у Київському метрополітені. Захід транслюється в етері національного телемарафону.

"Щойно у нас буде більше зброї, ми йтимемо вперед повертати наші території. Все, що вони прорвуть або тимчасово окупують, ми все повернемо. І це буде не через десятки років", - сказав він.

У контексті обложеного Маріуполя глава держави зазначив, що щойно Збройні сили України зможуть туди дійти, одразу прийдуть. На даний момент влада пропонує російській стороні обмін цивільних і поранених, а також має намір вивезти загиблих.

"І обмін захисників Маріуполя ми теж пропонували. Ми пропонували будь-який формат обміну. І коли президент РФ виступає, що вони не наступатимуть і після цього авіаудари – питання не про довіру", - уточнив Зеленський.

Крім того, президент зазначив, що останнім часом відбулися зміни щодо надання зброї Україні західними партнерами. Особливо, за його словами, помітно, як змінилася швидкість постачання від США.

"І якщо ця швидкість нарощуватиметься так само, як нам обіцяють, якщо кроки співпадатимуть зі словами, як у будь-якої порядної людини та лідера, ми швидше деоккупуватимемо наші території", - запевнив Зеленський.

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...