"Ми повинні спілкуватися і домовлятися": Зеленський заговорив про новий обмін полоненими та зустрічі з Путіним

Президент висловив надію, що після завершення карантину та пандемії коронавірусу відбудеться ще одна зустріч в "нормандському форматі".

Президент України Володимир Зеленський на прес-конференції за підсумками першого року на чолі держави розповів про можливий новий обмін полоненими та про зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, повідомляють Патріоти України.

Відповідні коментарі він дав, відповідаючи на питання журналіста Дмитра Гордона про те, чи бачить президент результати переговорів з РФ та Путіним.

"На сьогодні у нас було три обміни ... Ми вже говоримо про можливий обмін після пандемії коронавірусу, повернення наших політв'язнів, які перебувають у в'язницях Росії та окупованого Криму", - зазначив Зеленський.

Він додав, що відповідні переговори в Мінську тривають. "Ми додали статус Мінському процесу, ми змогли показати, що люди, які є представниками "ЛДНР," у деяких з них є російські паспорти", - сказав президент.

Він висловив надію, що після завершення карантину та пандемії коронавірусу відбудеться ще одна зустріч в "нормандському форматі". Що стосується готовності говорити з Путіним та Росією, то, за словами Зеленського, "ми повинні з ними говорити і домовлятися. Мінський формат - пріоритет, але від інших форматів не відмовляємося ... Нам потрібен результат".

Голова держави також повідомив, що за останній час не проводив телефонних переговорів з Путіним, а спілкувався лише з лідерами Німеччини та Франції. Президент назвав журналіста Гордона "спецагентом" (ймовірно, у зв'язку з інтерв'ю, які Гордон взяв у російського військового злочинця Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), а також у екс-прокурора Наталії Поклонської, яка перейшла на бік окупантів).

Джерело: Апостроф

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...