"Ми повинні знищити її до того, як вона знищить нас": Глава МЗС Австрії назвав неприйнятними погрози РФ використати ядерну зброю

Погрози застосування ядерної зброї, в тому числі з боку Росії у війні проти України, є небезпечними, морально неприйнятними та порушують міжнародне право. Про це йдеться в заяві глав МЗС Австрії Александера Шалленберга з нагоди другої річниці набуття чинності Договору про заборону ядерної зброї, передають Патріоти України.

"Погрози ядерною зброєю є надзвичайно небезпечними. Вони не тільки абсолютно неприйнятні з моральної точки зору, вони також знижують поріг стримування для інших і явно порушують міжнародне право. Альтернативи ядерному роззброєнню немає, тому що поки ця жахлива зброя існує, вона становить загрозу для всіх нас. Ми повинні знищити її до того, як вона знищить нас", - йдеться у заяві.

Шалленберг наголосив, що ризики ядерного конфлікту або аварії залишаються значними: Росія погрожує застосувати ядерну зброю в рамках своєї агресивної війни проти України.

Також посилюється ядерна риторика на Корейському півострові, зростає напруженість у Південнокитайському морі та Південній Азії. У всіх ядерних державах модернізується ядерна зброя, і все вказує на нову гонку ядерних озброєнь, і з більшою кількістю учасників, ніж за часів холодної війни, а отже, набагато небезпечнішу.

"Небезпека ядерної ескалації - навмисної чи випадкової - є вищою, ніж вона була протягом тривалого часу. Настав час раз і назавжди розвіяти небезпечний міф про те, що ядерна зброя створює безпеку, навіть якщо вона призначена для стримування. Вона є ризиком для всіх нас і не знає кордонів", - заявив Шалленберг.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...