"Ми повинні зосередити увагу": Командувач ВПС Британії вказав на загрози від Росії після її поразки в війні

Командувач Королівських військово-повітряних сил Великої Британії Майк Вігстон заявив, що після поразки у війні проти України загроза від Росії для західних країн зросте. За його словами, країна-агресор намагатиметься помститися за свій провал. Головний маршал британської авіації додав, що Росія становитиме пряму загрозу для Великої Британії. Про це він розповів в інтерв'ю The Telegraph, передають Патріоти України.

Вігстон зазначив, що країни Заходу повинні зосередити свою увагу на тому, що російські військово-повітряні сили, надводний флот і підводні сили загрожують Великій Британії та НАТО. Він зазначив, що загроза нікуди не зникне навіть після поразки РФ у війні проти України.

Більше того, командувач ВПС Британії впевнений, що загроза навіть зросте, якщо кремлівський диктатор Володимир Путін буде повалений. "Коли конфлікт завершиться і Україна відновить свої кордони, як це необхідно, у нас буде пошкоджена, мстива і жорстока Росія, чиї засоби можуть завдати нам шкоди – це повітряний напад чи ракетна атака", – сказав Вігстон.

Примітно, що коментарі командувача ВПС Британії про загрозу Росії після закінчення війни в Україні є першим публічним визнанням західним воєначальником побоювань, які, як вважається, обговорювалися в приватному порядку з приводу того, як Росія може діяти у разі поразки.

Раніше американський генерал Крістофер Каволі заявив, що, незважаючи на великі втрати армії в результаті війни в Україні, російські збройні сили, як і раніше, практично не пошкоджені і становлять серйозну загрозу. За його словами, РФ вже зазнали великих втрат, але флот і кіберпростір РФ майже нічого не втратили.

​Дуже багаті на слонів: Україна відкрила посольство в ще

четвер, 18 квітень 2024, 8:05

одній африканській країні. В Республіці Ботсвана (Південня Африка) розпочало роботу посольство України. Про це 17 квітня повідомляє МЗС України. . Посольство відкрили спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх та м...

Чи буде велика війна: Журналісти Bloomberg описали чотири сценарії відповіді Ізраїлю за атаки Ірану

четвер, 18 квітень 2024, 7:48

Ізраїль обіцяє помститися Ірану за атаку безпілотників і ракет у вихідні. Поки США та Європа закликають до стриманості, Ізраїль зважує свій вибір. Варіанти відповіді Ізраїлю на недавню атаку Ірану варіюються від ударів по ядерних об'єктах до кібератак....