"Ми про такі назви та якість у березні лише мріяли": Данілов - про нову потужну зброю від Заходу

Україна продовжує отримувати військову допомогу від західних партнерів. На Заході захоплюються тим, як ефективно ЗСУ використовують іноземну зброю. Про це розповів секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, передають Патріоти України.

30 липня США анонсували черговий пакет військової допомоги для України. Його розмір сягатиме 550 мільйонів доларів.

"Ми про такі назви лише мріяли"

"Це буде потужна допомога. Ми зараз домовляємося, щоб вона прийшла якомога швидше. Для нас швидкість – дуже важливе питання", – сказав Данілов.

Він зазначив, що також дуже важлива якість зброї. Секретар РНБО пригадав, що на початку російського вторгнення в Україну у Києві навіть припустити не могли, наскільки потужною буде військова допомога Заходу.

"Ми про такі назви у березні лише мріяли. Я чудово пам'ятаю, як Президент збирав кожного ранку і кожного вечора (нараду – ред.). Усі сиділи та ламали голови, де що взяти", – наголосив Данілов.

"Через 1 – 2 тижні крок за кроком воно пішло. І от зараз у нас зовсім інші назви, інша якість", – додав він.

Чому дивуються на Заході

Секретар РНБО подякував українським захисникам і захисницям за те, як вони майстерно використовують іноземну зброю. Він додав, що у західних країнах вражені тим, як швидко українські воїни навчаються користуватися новими видами озброєння.

"Такого не очікував ніхто. Представники західних країн навчаються 3 – 5 місяців. Наші воїни опановують цю сучасну зброю за 1,5 – 2 тижні. Також там вражені, як ми її використовуємо. Вони просто в захваті", – сказав Данілов.

Джерело: 24 канал

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...